Infectiepreventie en antibioticabeleid
Stap nu in
- Ruim aanbod
- Onbeperkt toegang
- Keuze uit meerdere pakketten
Resistentie tegen antibiotica wordt gezien als een van de belangrijkste bedreigingen van de volksgezondheid. Ook in de langdurige zorg vraagt dit om een verankerde structuur van hygiëne en infectiepreventie binnen de organisatie en een verantwoorde omgang met antibiotica.
In het toetsingskader van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) staat de rol van de specialist ouderengeneeskunde op het gebied van infectiepreventie en antibioticaresistentie in de verpleeghuiszorg omschreven. Deze cursus is bedoeld om uw kennis over en inzicht in hygiëne en infectiepreventierichtlijnen, uitbraakmanagement en antibioticabeleid te vergroten. Hiermee levert u een bijdrage aan het voorkomen van een (zorg)infectie en het voorkómen en verspreiding van bijzonder resistente micro-organismen.
Deze cursus bestaat uit twee modules en een eindtoets.
COVID-19-coronavirus
Deze cursus is ontwikkeld vóór de COVID-19-pandemie. Informatie over het coronavirus is daarom nog niet opgenomen. Publicaties van Verenso op het gebied van het COVID-19 en het coronavirus kunt u hier vinden.
Leerdoelen
Na het volgen van deze cursus:
- kunt u benoemen welke structuur nodig is op het gebied van hygiëne en infectiepreventie en antibioticabeleid binnen een verpleeghuisorganisatie
- kunt u de belangrijkste aspecten in de uitvoering van de hygiënemaatregelen en infectiepreventierichtlijnen beschrijven
- kunt u het belang uitleggen van een juiste uitvoering van de hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen
- kunt u de belangrijkste aspecten van uitbraakmanagement beschrijven
- kunt u aan de hand van casuïstiek de belangrijkste aspecten beschrijven om een uitbraak onder controle te krijgen
- kunt u de belangrijkste aspecten benoemen omtrent antibioticabeleid en antimicrobial stewardship
Stap nu in
- Ruim aanbod
- Onbeperkt toegang
- Keuze uit meerdere pakketten