Breder kijken, beter behandelen: Positieve Gezondheid!

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fysiotherapeuten.
  • Ruim 85 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Op ieder device

De cursus Breder kijken, beter behandelen: Positieve Gezondheid! kijkt vanuit een nieuwe visie naar gezondheid. Er wordt ingegaan op de ontwikkelingen binnen de fysiotherapie, waarbij deze nieuwe visie centraal staat. Ook gaan Miriam, Frederik en Elisa in op hoe je deze visie concreet kunt vormgeven binnen de dagelijkse praktijk en in de wijk. Ze kijken naar wat dit betekent voor het eigen handelen van jou als fysiotherapeut en voor de organisatie. Er zal worden ingegaan op hoe het samenwerken vorm gegeven kan worden. De docenten gaan samen in gesprek en geven hierbij een inkijkje in hoe de zorg er binnen de praktijk en binnen verschillende samenwerkingen er in de toekomst uit zal komen te zien. Deze shift is echter al begonnen, de toekomst is nu!

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • Ben je op de hoogte van de visie op gezondheid en hoe deze in de tijd verandert
  • Ben je op hoogte van de ontwikkelingen in de fysiotherapie in relatie tot de nieuwe visie op gezondheid
  • Begrijp je de essentie van Positieve Gezondheid en weet je hoe je een gesprek voert aan de hand van de vragenlijst en het spinnenweb van Positieve Gezondheid
  • Weet je hoe de praktijk en de professional van de toekomst eruit ziet
  • Weet je wat je anders zou kunnen doen in de dagelijkse praktijk en hoe je kunt samenwerken met andere professionals

Docent

  • dr. Miriam de Kleijn

    Miriam de Kleijn opgeleid als huisarts en epidemioloog, is werkzaam als onafhankelijk consultant bij PinK-FOX en voor het Institute for Positive Health als coördinator onderzoek. De afgelopen jaren is ze bezig met het implementeren van patiëntgerichte zorg in een regionale eerstelijnszorgorganisatie. Daarnaast heeft ze een digitaal gegevensuitwisselingsnetwerk voor de gezondheidszorg in de regio Utrecht opgezet. Op dit moment is ze bezig met een transitieanalyse voor het Partnership Quit Smoking. Daarnaast is ze actief als lid van de Raad van Toezicht van gezondheidscentra in Diemen en de Nederlandse Hartstichting.

  • Frederik Jaspers Faijer

    Frederik Jaspers Faijer begon met hbo-V, stapte over naar fysiotherapie en werkte vervolgens in het Twenteborg ziekenhuis en bij verschillende praktijken, voordat hij in 1999 helemaal zijn plek vond bij De Haere. Inmiddels is hij al geruime tijd maatschapslid bij De Haere en vanuit die functie medebepalend voor de visie op gezondheidszorg. Hij is een ambassadeur van het begrip Positieve Gezondheid en geïnteresseerd in de mens als geheel en alle factoren die daarop van invloed zijn. Fysieke klachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden door achterliggende aspecten. Het is dus belangrijk om alle aspecten te onderzoeken!

  • Elisa Strating

    Elisa Strating is sociaal, ondernemend en leergierig, met een doorzettingsvermogen en flexibiliteit die haar werk kenmerken. Ze hecht veel waarde aan betrouwbaarheid en respect als basis voor goede communicatie. Als ergotherapeut, trainer en coach focust ze op eigen regie, zelfredzaamheid, zingeving, veerkracht en verbinding, geïnspireerd door het concept van Positieve Gezondheid. In 2024 heeft ze deze waarden toegepast in haar praktijk Positief Gezond Leven. Haar behandelingen en coaching richten zich op de doelen en veerkracht van de cliënt, waarbij ze samen met alle betrokkenen naar praktische oplossingen zoekt.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor fysiotherapeuten.
  • Ruim 85 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang