Technologische ontwikkelingen in de tandheelkunde

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsassistenten.
  • Ruim 30 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Verplichte cursus Röntgen

Stel je voor dat je een moderne tandartspraktijk binnenstapt waar geavanceerde technologieën de efficiëntie en kwaliteit van de zorg verbeteren. Deze cursus neemt je mee door de nieuwste ontwikkelingen die de tandheelkunde transformeren. Allereerst verkennen we de ondersteunende rol van Artificiële intelligentie en kijken we naar Virtual Reality. Daarna duiken we de radiologie in en bekijken we geavanceerde beeldvormingstechnieken die zorgen voor veiligere en nauwkeurigere beelden. Tot slot staan we stil bij 3D imaging en de virtuele patiënt.

Deze cursus helpt je deze innovaties te begrijpen en toe te passen in je dagelijkse praktijk als tandartsassistent. Klaar om een stap in de toekomst te zetten?

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kan je:

  • uitleggen wat Artificial Intelligence (AI) is en beschrijven hoe AI wordt toegepast in de tandheelkunde.
  • onderscheid maken tussen verschillende soorten Extended Reality en voorbeelden geven van hoe deze technologieën worden ingezet in de tandheelkunde.
  • beschrijven wat de nieuwste radiologische technieken en AI-ondersteunde diagnosehulpmiddelen zijn.
  • voorbeelden geven van hoe technologie kan worden ingezet in de tandartspraktijk om de efficiëntie en kwaliteit van zorg te verbeteren.

Docent

  • Arjan Dieters

    Arjan Dieters rondde in 2013 de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) af aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij begon zijn carrière als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er) in de algemene radiologie in het Medisch Centrum Leeuwarden. In 2014 startte hij als MBB’er op de afdeling orthodontie binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Al snel daarna begon hij als docent tandheelkundige radiologie bij het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM). In de daaropvolgende jaren heeft hij zich gespecialiseerd in de tandheelkundige radiologie, met een focus op de digitale, technische en stralingsbeschermingsaspecten van deze discipline.

    Momenteel werkt Arjan volledig voor het CTM-UMCG, waar hij zich richt op onderwijs, onderzoek en nascholing. Zijn huidige focus ligt op innovaties, digitalisatie en stralingsbescherming binnen de tandheelkundige radiologie. Daarnaast is Arjan werkzaam bij de stralingsbeschermingeneenheid (SBE) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) als Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor het CTM-UMCG, waar hij verantwoordelijk is voor de naleving van stralingsveiligheidsvoorschriften.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor tandartsassistenten.
  • Ruim 30 cursussen
  • Ruim aanbod
  • Onbeperkt toegang