Hoe werkt het?

Met CME-Online heeft u alle vrijheid om zelf in te vullen waar, wanneer en in welke onderwerpen u wilt nascholen. U sluit een abonnement af en krijgt daarmee onbeperkt toegang tot ruim 100 cursussen. Hieronder leest u hoe dat werkt. 

Registreren
1. Registreren
Laat uw gegevens achter.
Gratis cursus
2. Gratis cursus
Maak een cursus en ervaar zelf het gemak!
Abonneren
3. Abonneren
Gemakkelijk afsluiten via de website.
Starten
4. Starten
Kies een onderwerp en start direct!
Certificaat
5. Certificaat
Voor iedere succesvol afgeronde cursus.

Eenvoudig starten

Met een abonnement bij CME-Online heeft u een jaar lang onbeperkt toegang tot alle cursussen in ons cursusaanbod. U kunt 30 accreditatiepunten per jaar behalen. U kunt er ook voor kiezen een abonnement af te sluiten voor u en uw assistenten. Uw assistenten krijgen hiermee toegang tot het pakket van de apothekersassistent, dat ook geaccrediteerd is voor doktersassistenten. Via de site schrijft u zich gemakkelijk in. Wanneer wij uw getekende inschrijving voor 17:00 uur ontvangen activeren wij uw abonnement binnen 1 werkdag zodat u direct aan de slag kunt. Met meerdere huisartsen in de praktijk aan de slag met nascholen? Dat kan! Kijk voor meer informatie op de pagina voor praktijken

Onze cursussen

De meeste cursussen in ons aanbod duren 2 uur. U opent een cursus en klikt chronologisch door de cursus heen. Tussentijds beantwoordt u oefen- en scoringsvragen. De cursus onthoudt precies waar u bent gebleven, zodat u de volgende keer met ‘hervat’ gewoon verder kunt gaan. De online cursussen bevatten onder andere videofragmenten (die op locatie of in onze eigen studio worden opgenomen) en animaties. De cursussen worden verrijkt met tekstuele uitleg, praktijkvoorbeelden, praktische hand-outs, overzichten en vragen. 

Accreditatie

De cursussen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde binnen dit pakket zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster I, (ABC1). Naast de verplichte accreditatiepunten voor de KNMG wordt de apotheekhoudende huisarts geadviseerd minstens dertig uur per vijf jaar, farmaceutisch-inhoudelijk onderwijs te volgen. Als apotheekhoudende huisarts heeft u daarom tevens toegang tot een curriculum van ABC1-geaccrediteerde apothekerscursussen. 

De accreditatie op het apothekerspakket door het ABC1, is per oktober 2022 komen te vervallenDe afgegeven accreditaties voor de apothekerscursussen die voor oktober 2022 zijn geaccrediteerd behouden hun accreditatie tot de einddatum. 

Tot die tijd worden uw punten voor deze cursussen ook nog steeds automatisch in het ABC1 bijgeschreven. De apothekerscursussen blijven voor u beschikbaar maar lopende 2023 verliezen zij hun accreditatie in het ABC1 register. Cursussen waar geen accreditatie meer voor geldt, worden met 0 punten aangegeven in het cursusoverzicht. 

Het pakket voor apothekersassistenten (ook geschikt voor doktersassistenten) is geaccrediteerd door KABIZ en de NVDA - CADD (Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten). 

Het aantal punten dat u per cursus ontvangt staat vaak gelijk aan het aantal uur dat een cursus duurt. Wij geven automatisch uw behaalde punten door aan het GAIA-systeem op het moment dat u een cursus met een voldoende percentage afrondt.

Let op! Vanwege wijzigingen in de accreditatievoorwaarden is het vanaf nu niet meer mogelijk voor ons om u direct feedback te geven op de door u ingevulde antwoorden op de toetsvragen. In plaats daarvan kunt u bij het behalen van de toets aan het einde van de cursus een PDF-bestand downloaden. Hierin vindt u een overzicht van de toetsvragen met de juiste antwoorden.